ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА „ХЛ-ТОПМИКС" ООД

В сила от 17.05.2018 г.

ВЪВЕДЕНИЕ

Извършвайки дейността си, "ХЛ-ТопМикс" ООД, ЕИК 119520585, със седалище и адрес на управление: гр. Сливен, бул. „Панайот Хитов" №14 („Дружеството", „ХЛ-ТопМикс", „ние", „нас"), обработва информация, между която и такава, представляваща лични данни.

Интернет страницата - www.hl-topmix.com се притежава от "ХЛ-ТопМикс" ООД и се управлява от Дружеството в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни и свързаната правна уредба, включително, но не само Регламент (ЕС) 2016/679 („GDPR").

Настоящата Политика има за цел да Ви информира за начина, по който обработваме Вашите лични данни в качеството си на администратор, както и за Вашите права. "ХЛ-ТопМикс" се стреми да Ви предостави достъпна и полезна информация на интернет страницата си.

Защитата на личните данни е от изключителна важност за нас. "ХЛ-ТопМикс" не продава вашите данни на други дружества или лица. Ако предоставяме Вашите данни на трети лица, то това са наши изпълнители, които обработват информацията от наше име, следвайки инструкциите ни и прилагайки нашия стандарт за защита на личните Ви данни. Ние се стремим да бъдем максимално ясни, конкретни и прозрачни в информацията относно обработването на личните Ви данни, която Ви предоставяме.

КАКВО СА ЛИЧНИ ДАННИ**

Лични данни са всяка информация, свързана с идентифицирано или подлежащо на идентификация физическо лице (като електронен адрес, имена, възраст, дата на раждане, телефон и други).

Лични данни, разкриващи раса или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения или членство в синдикални организации и обработка на генетични данни, биометрични данни с цел еднозначно идентифициране на физическо лице, здравето или данните относно сексуалния живот или сексуалната ориентация на физическо лице са специална категория лични данни. "ХЛ-ТопМикс" не обработва такава информация за Вас.

СЪБИРАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

"ХЛ-ТопМикс" събира, използва, съхранява и обработва личните Ви данни, които са нужни на Дружеството за предоставяне на услугите и стоките на "ХЛ-ТопМикс" и на неговите партньори. Данните Ви служат за управление на Вашия профил в интернет страницата ни и управление на Вашите покупки. Също така могат да бъдат употребявани за статистически цели, които са свързани с подобряване качеството на услугите ни, както и маркетинг дейности на "ХЛ-ТопМикс".

"ХЛ-ТопМикс" cпазвa cлeднитe пpинципи пpи oбpaбoтĸaтa нa Baшитe лични дaнни:

зaĸoнocъoбpaзнocт, дoбpocъвecтнocт и пpoзpaчнocт;

oгpaничeниe нa цeлитe нa oбpaбoтвaнe;

По-долу са изброени примери за видовете лична информация, които "ХЛ-ТопМикс" може да събира, както и за начините, по които можем да я използваме. Подробна информация за различните видове данни, които се събират, ще намерите, когато използвате съответната услуга на "ХЛ-ТопМикс" и предоставяте информация на Дружеството.

КАКВА ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ СЪБИРАМЕ

Ние събираме и обработваме всички или част от следните Ви лични данни:

Източници за получаване на лични данни

Голяма част от личните Ви данни, които съхраняваме, са ни предоставени директно от Вас или са събрани посредством Вашите контакти с нас, с нашите уебсайтове или социалните ни мрежи. Възможно е да получим личните Ви данни и от други източници, включително бизнес партньори, подизпълнители на технически, финансови или логистични услуги, рекламни мрежи, доставчици на анализи, доставчици на информация за търсенията, агенции за кредитна информация, бази данни срещу измами и други бази данни на трети страни, включително списъци със санкции, както и бизнес информация и инструменти за провеждане на проучвания.

ЗА КАКВИ ЦЕЛИ И НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ЛИЧНАТА ВИ ИНФОРМАЦИЯ

Основните дейности, цели и основания, които са свързани с обработване на личните данни за "ХЛ-ТопМикс" са:

Личната информация, която събираме, ни позволява да Ви държим в течение относно най-новите ни продукти и предстоящи събития. Тя ни помага и да подобрим разработването, доставката и усъвършенстването на продуктите, услугите, съдържанието и рекламата ни.

В случай че не желаете да фигурирате в списъка ни с адреси, можете да се отпишете по всяко време като актуализирате предпочитанията си в профила и на интернет страницата.

Възможно е да използваме личната Ви информация, за да изпращаме важни съобщения като известия относно покупките Ви и промени в правилата, условията и различните ни политики.

Възможно е и да използваме личната Ви информация за вътрешни цели като проверки, анализ на данни и проучвания за усъвършенстването на продуктите, услугите и комуникацията с клиентите на „ХЛ-ТопМикс" ООД.

Ако участвате в събития, лотария, конкурс или промоция, е възможно да използваме предоставената от Вас информация, за да администрираме тези програми.

В допълнение, Вашите данни се обработват от „ХЛ-ТопМикс" и за целите на:

COOKIES И ДРУГИ ТЕХНОЛОГИИ УПОТРЕБА НА БИСКВИТКИ (COOKIES) КАКВО СА БИСКВИТКИ (COOKIES)?

„Бисквитките" (Cookies) са малки файлове с информация, които се запазват във Вашия интернет браузър (данни за използван език, време на връзка, посетени интернет страници) или твърд диск при посещение на сайта. Ние можем да ви консултираме във връзка с последните Ви посещения, за да подобрим и улесним Вашето търсене. Параграфите по-долу имат за цел прозрачност да Ви дадат необходимата и изчерпателна информация за бисквитките, които „ХЛ-ТопМикс" използва на интернет страницата си. Ние Ви обръщаме внимание върху факта, че ако споделяте използването на Вашето устройство с други лица е възможно да се промени и персонализирания характер на действие на бисквитките.

"Бисквитките" са полезни, защото дават възможност на даден уебсайт да разпознава устройството на потребителя. "Бисквитките" ви дават възможност ефективно да навигирате между страниците, да запомните предпочитанията си и като цяло да подобрите потребителския си опит. Те също така могат да бъдат използвани и за приспособяване на рекламите към предпочитанията ви чрез проследяване на браузването ви през уебсайтовете.

"Бисквитките" за сесии се изтриват автоматично, когато затворите браузъра си, а постоянните "бисквитки" остават на устройството ви и след като браузърът е затворен (например, за да запомните потребителските предпочитания, когато се върнете на уебсайта).

„ХЛ-ТопМикс" не носи отговорност, ако интернет браузър, който ползвате не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. В случай че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива в зависимост от вида им, е възможно да се наруши функционирането на сайта.

Съгласие

Чрез използването на фирмения сайт на „ХЛ-ТопМикс" – www.hl-topmix.com (Уебсайтът) Вие се съгласявате да използвате "бисквитките" в съответствие с тази политика за използване на "бисквитки". При първото си посещение на Уебсайта ще видите изскачащ прозорец, който ще ви уведоми за това. Въпреки, че обикновено той няма да се появява при последващи посещения, вие можете да откажете вашето съгласие по всяко време, като спазвате инструкциите по-долу.

След първоначалното ви посещение в Уебсайта ние може да променим "бисквитките", които използваме. Тази политика за използване на "бисквитки" винаги ще ви дава възможност да разберете кой и с каква цел поставя "бисквитки" и да ви даде средствата да ги деактивирате, такаче трябва да я проверявате от време на време.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Достъпът Ви до социалните мрежи като Facebook, Google +, YouTube, Twitter и други такива, предвижда отделна регистрация и приемане на общите условия на тези сайтове. „ХЛ-ТопМикс" не отговаря за защитата на личните Ви данни при приемането на тези общи условия. Моля да се запознаете подробно с общите условия на тези сайтове.

ЗАЩИТА НА ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ

„ХЛ-ТопМикс" взима предпазни мерки – включващи административни, технически и физически мерки – за да защити личната Ви информация от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване.

Когато публикувате във форуми, чат стаи или услуги на социални мрежи, личната информация, която споделяте, е видима за други потребители и може да бъде четена, събирана или използвана от тях. Вие носите отговорност за личната информация, която изберете да предоставите в тези случаи.

Всички служители на „ХЛ-ТопМикс" са задължени да опазват поверителността на информацията Ви, както и да спазват приложимите организационни и технически мерки за защитата й. Достъпът до данните Ви е ограничен на принципа на необходимост за извършване на задълженията си.

За случаите, в които „ХЛ-ТопМикс" споделя информация за Вас с трети лица – доставчици на „ХЛ-ТопМикс", Дружеството има механизми, с които гарантира, че те предоставят ниво на защита на данните според уговорения стандарт за това.

СЪХРАНЕНИЕ НА ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ

Личните Ви данни, с които разполагаме, няма да бъдат съхранявани за период, по-дълъг от разрешения по закон и ще се съхраняват само за срока, за който е необходимо да Ви предоставяме продукти, услуги и информация по Ваша заявка или за други цели, изложени в частта „ЗА КАКВИ ЦЕЛИ И НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ЛИЧНАТА ВИ ИНФОРМАЦИЯ" по-горе. Например можем да запазим някои детайли за транзакциите, както и кореспонденция до изтичане на срока за предявяване на претенции, произтичащи от транзакцията или за да спазим законовите изисквания по отношение на запазването на такива данни.

РАЗКРИВАНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

В дадени случаи „ХЛ-ТопМикс" може да разкрива определена лична информация пред стратегически партньори - подизпълнители, които работят с нас като предоставят продукти и услуги, свързани с дейността на Дружеството или помагат на „ХЛ-ТопМикс" в маркетинга към клиентите. Личната информация ще бъде споделяна от нас само с цел усъвършенстване продуктите, услугите и рекламата ни. Тя няма да бъде споделяна с трети страни за техни маркетингови цели.

За случаите, в които „ХЛ-ТопМикс" споделя информация за Вас с трети лица – доставчици на „ХЛ-ТопМикс", Дружеството има механизми, с които гарантира, че те предоставят ниво на защита на данните според уговорения стандарт за това. Вашите данни се считат за поверителни и за нашите партньори.

Възможно е да се наложи – по закон, при съдебен процес, при съдебен спор и/или по заявка от страна на обществени и правителствени органи в или извън Вашата страна на местоживеене – „ХЛ-ТопМикс" да разкрие личната Ви информация. Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че за целите на националната сигурност, правоприлагането или други проблеми от обществена значимост, такова разкриване е необходимо или уместно.

Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че такова разкриване е обосновано необходимо за прилагането на нашите правила и условия, или за да защитим своите дейности или потребители. Освен това, в случай на реорганизация, сливане или продажба е възможно да прехвърлим всякаква и цялата събрана лична информация на съответната трета страна.

ТРАНСФЕР В ТРЕТИ СТРАНИ

„ХЛ-ТопМикс" не прехвърля данните Ви в трети страни извън ЕС като правило. В отделни случаи е възможно данните Ви да бъдат прехвърлени в трети страни по силата на договор между „ХЛ-ТопМикс" и дружество, действащо като изпълнител за определени услуги. В тези случаи „ХЛ-ТопМикс" гарантира този трансфер да бъде извършен при пълно съответствие на законовите разпоредби за това, като гарантира нивото на защита на Вашите данни (включително, но не само сключване на стандартни клаузи за трансфер, одобрени от Европейската Комисия). Защитата на информацията остава с данните Ви. Ако партньорите ни се намират в САЩ, то ние проверяваме тяхната сертификация по „Privacy Shield", който е юридически механизъм, позволяващ трансфер на данни към тази страна.

ВАШИТЕ ПРАВА ВЪВ ВРЪЗКА С ДАННИТЕ ВИ

Ако сте предоставили Ваши лични данни на „ХЛ-ТопМикс", Вие разполагате със следните възможности по всяко време:

Ако искате да упражните правата си или да изявите отказ от получаване на електронния бюлетин и други маркетингови комуникации, може да се свържете с нас чрез изпращане на съобщение на sales@hl-topmix.com или чрез изпращане на писмо на пощенски адрес: гр. Сливен, бул. „Панайот Хитов" №14, За длъжностното лице за защита на данните.

Можем да откажем да обработваме заявки, които се повтарят неоснователно, изискват несъразмерни технически усилия, застрашават поверителността на други потребители, заявки, които са крайно непрактични или до които иначе по закон, не се изисква достъп.

Упражняването на Вашите права, когато те не са повтарящи се и неоснователни, не е обвързано със заплащане на такса.

ДЕЦА

Не събираме лична информация от деца на възраст под 14 години. Ако научим, че сме събрали лична информация на дете на възраст под 14 години, ще предприемем стъпки, за да изтрием информацията възможно най-скоро. Ако родители и/или законни представители на деца открият, че деца под тяхното настойничество са дали данните си на „ХЛ-ТопМикс", свържете се с нас на посочените адреси за контакт в настоящата политика. Ние ще изтрием информацията в най-кратък срок.

ВАЛИДНОСТ И АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ПОЛИТИКАТА

Възможно е периодично да актуализираме своята Политика за защита на личните данни. При промяна в настоящата политика, на уеб сайта ни ще бъде публикувано съобщение, както и актуализираната Политика за защита на личните данни.

ДАННИ ЗА КОНТАКТ

АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС ПО ВЪПРОСИ, СВЪРЗАНИ С НАСТОЯЩАТА ПОЛИТИКА ИЛИ ЗАЩИТАТА НА ЛИЧНИ ДАННИ В ХЛ-ТОПМИКС, МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ПО СЛЕДНИТЕ НАЧИНИ:

На имейл адрес: sales@hl-topmix.com

По пощата: „ХЛ-ТопМикс" ООД, гр. Сливен, бул. „Панайот Хитов" №14, за Длъжностното лице за защита на данните