» Едри преживни животни » Комбинирани фуражи

Минерален фураж TopMix® Лято

Сигнатура: Минерален фураж

Високите температури през летните месеци поставят предизвикателства пред професионалния фермер как да намали ефектите от топлинен стрес върху животните.  Горещото време създава съществен дисбаланс в обмяната на веществата на кравите, затова правилното им хранене е от изключително голямо значение за тяхната продуктивност. Именно през този период се увеличава рискът от прегряване, което води намаляне на приема на храна и честотата на преживяне. Ефектът е отделяне на по–малко слюнка, която е основен буфер за поддържане на нормалното pH на търбуха, което от своя страна е предпоставка за развитие на ацидоза. Като цяло последиците са: нарушение на имунните реакции и повишена чувствителност към инфекции, разстройства на плодовитостта, мастит, влошаване качеството и количеството на млякото и съдържанието на мазнини в него, общо влошаване на здравния статус на животните.

За да отговорим на нуждите на високопродуктивните крави през летния период, ние, екипът на HL-TopMix, разработихме минералния фураж TopMix® Лято.

Предимства:

TopMix® Лято е съдържа оптимално количество витамини и микроелементи, които спомагат за повишение на продуктивността, интензивността на периода на разгонване, както и процента на успешни бременности; Съдържанието на различни видове буфери спомага за справяне със стреса по време на горещите месеци и предотвратява развитието на ацидози. Спомага за поддържане на добър здравен статус през горещите месеци от годината.

TopMix® Лято се характеризира с:

  • Оптимално съдържание на Натрий – от натриев хлорид и натриев бикарбонат като буфер;
  • Балансирано съдържание на Магнезиев оксид, който носи магнезий и е буфер;
  • Балансирано съдържание на минерали и микроелементи;
  • Високо съдържание на витамин Е и селен за по-добра репродукция;
  • Оптимално съдържание на Цинк за по–здрави копита;
  • Приятен вкус и аромат.

Аналитичен състав

Състав:
Калций 16,00%
Фосфор 1,00%
Натрий 15,00%
Магнезий 3,00%
Витамин А 435 000 І.Е.
Витамин Д3 73 000 І.Е.
Витамин Е 2400 mg
Мед 550 mg
Цинк 4 400 mg
Манган 3 500 mg
Йод 44 mg
Кобалт 25 mg
Селен 13 mg

Опаковки

25кг - полипропилен торба
800кг - БигБег